סלקל, כסא בטיחות או בוסטר: 6 דברים שיש לדעת לפני הרכישה
סלקל, כסא בטיחות או בוסטר: 6 דברים שיש לדעת לפני הרכישה
רכישת סלקל, כסא בטיחות או בוסטר לרכב – היא אחת החשובות ביותר שתבצעו עבור הילד שלכם, ולכן חשוב לבדוק לעומק שאתם בוחרים מושב שעומד בתקני הבטיחות המחמירים ביותר ויספק לילד בטיחות ונוחות מושלמת
עם הצטרפותו של ילד חדש למשפחה, אתם, כהורים, עושים הכל כדי להנעים את חייו וליצור עבורו סביבת מחייה בטוחה ומגוננת. אחת הסוגיות החשובות ביותר בהקשר זה היא ללא ספק רכישת סלקל בתחילת הדרך ואח”כ כסא בטיחות או בוסטר, עם גדילתו של התינוק. לפני הרכישה חשוב לבדוק היטב שמושב הבטיחות עומד בתקני הבטיחות המחמירים ביותר, יספק לילד בטיחות ונוחות מושלמת ויתאים לילד, כמו גם לרכב שלכם. אנו ב-BeSafe ממליצים לבחור במושב הבטיחות שמתאים ביותר לילדכם, גילו ומימדיו, וכן דואגים שמושב הבטיחות שלכם יהיה הנוח והפשוט ביותר לעגינה ולתפעול, כי עגינה נכונה, היא המפתח לבטיחות.
1. בחרו במושבי בטיחות בעלי תו תקן מחמיר
מושבי בטיחות לרכב נבחנים ומאושרים תחת שתי תקנות בטיחות שונות. כהורים, חשוב שתכירו ותדעו, מושב בטיחות הנושא אישור תקן UN 129 i- Size נבדק, בנוסף, גם על השפעות צדדיות, וכיום נחשב לתקן המחמיר ביותר בעולם בסוגיית בטיחות ילדים ברכב.
מושבי הבטיחות שלנו – סלקל ה-iZi Go Modular, כסא הבטיחות iZi Modular ובוסטר ה-iZi Flex, עומדים כולם בתקן ה-i-Size וכוללים הגנות צד נוספות עוד מעבר לתקן הנדרש. הכל כדי לשמור על היקרים לכם מכל.
2. הקפידו לבחור את המושב המתאים ביותר לגיל הילד ולגובהו
מושבי בטיחות לרכב נחלקים לשלוש קבוצות; סלקלים לתינוקות, כסאות בטיחות לתינוקות ופעוטות, ובוסטרים (מושבי הגבהה) לילדים בוגרים יותר. שני הפרמטרים העיקריים הקובעים מה יתאים לילד שלכם הם גילו וגובהו, כאשר ישנה גם הגבלת משקל.
בתקן ה-i-Size החדש, ישנו דגש רב לגובה, שמהווה פרמטר משמעותי, כיוון שהגובה הוא שמשפיע על מיקום חלקי הגוף השונים במושב הבטיחות, בדגש על הצוואר והראש.
חשוב מאוד להקפיד ולהושיב כל ילד במושב שמתאים לגילו ומימדיו, ולא להתפשר על כסאות בטיחות שאמורים לתת פתרון גם לתינוקות שרק עתה נולדו, וגם לילדים בוגרים, המושב צריך להתאים לממדיו של הילד. הנה השלבים המומלצים:
שלב 1 – סלקלים לתינוק: סלקל לרכב מתאים לתינוקות מגיל לידה ועד גיל שנה בממוצע, תלוי בגובה הילד. כהורים, עליכם לעבור לשלב הבא כאשר ראשו של הילד מגיע לנקודה הגבוהה ביותר של הסלקל ו”מאיים” לעבור אותו, או כאשר התינוק יכול להחזיק את הראש בצורה יציבה ועצמאית.
אל תתפתו לרכוש כסאות בטיחות שמתאימים מגיל לידה ועד משקלים גבוהים, לכל גיל, משקל וגובה המושב המתאים ביותר, ועבור הקטנטנים שנולדים, מושב זה הוא הסלקל שעוטף אותם ומספק להם את ההגנה הטובה ביותר.
שלב 2 – כסאות בטיחות לרכב: השלב הבא הוא כסאות בטיחות לרכב שעל פי תקנות UN 129 i-Size, מחייבות לנסוע עם הפנים כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל 15 חודשים. אנחנו ב-BeSafe ממליצים על ישיבה עם הפנים אחורה כמה שיותר. חלק מכסאות הבטיחות בקבוצה זו, יכולים להיות מופנים אחורה או קדימה בבוא העת. למעשה, הילד “גדל” על המושב, וכאשר החלק העליון של האוזניים מגיע לנקודה הגבוהה ביותר של משענת ראש המושב – ניתן בהחלט לעבור לשלב הבא. מתי? באזור גיל 4
שלב 3 – בוסטר לרכב (מושב הגבהה): זהו השלב האחרון, בו ישתמש הילד בבוסטר לפרק הזמן הארוך ביותר. ההמלצה היא, שהילד ישב בבוסטר לפחות עד שהוא בן 12, או שגובהו מגיע ל-135 ס”מ וכדאי עד גובה 150 ס”מ
3. התקנה קלה ומאובטחת
התקנה קלה היא המפתח לבטיחות, כסא הבטיחות הטוב ביותר, כאשר לא יהיה מעוגן כמו שצריך, לא יהיה בטיחותי. לכן אנחנו ב-BeSafe פועלים ללא הפסקה כדי לייצר עבורכם את המושבים עם ההתקנות הקלות ביותר, ללא מרווח טעויות.
אז מה עושים? וודאו תחילה שיש לכם ברכב מתאם iSofix, ניתן למצוא התקן זה בכל הרכבים היום, כמעט ללא יוצא מן הכלל. מדובר בעצם בטבעות שנמצאות בחיבורי המושבים האחוריים ברכב, אליהם ניתן לעגן את בסיס המושב, בסיס האיזופיקס. הסלקלים שלנו, וכן כסאות הבטיחות של מערכת ה-Modular יושבים שניהם על אותו בסיס איזופיקס, שמתחבר עם שני קליקים פשוטים ונותן חיווי במידה וההתקנה שגויה. לא התקנתם כראוי? הבסיס יצפצף ויתריע. גם לבוסטרים שלנו ישנם חיבורי איזופיקס מובנים ללא צורך בבסיס, שמעגנים את הבוסטר לרכב.
לסיכום: התקנה נכונה=בטיחות.
4. שבו הפוך
ישיבה כנגד כיוון הנסיעה בטוחה פי 5! ההמלצה היום היא להושיב הפוך לכיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות, התקן החדש i-Size מנחה על ישיבה כנגד כיוון הנסיעה עד 15 חודשים לפחות. כדי שתוכלו להושיב את ילדיכם בצורה זו וככל שיותר, בחרו כסא בטיחות שמאפשר ישיבה נוחה גם הפוך. בכסא הבטיחות iZi Modular ניתן לשלוט במרחק בסיס האיזופיקס עליו מותקן הכסא מגב מושב הרכב, ככה בעצם ניתן לרווח את המקום לרגלי הילד בהתאם לגילו
5. חשוב ביותר: מנגנוני הגנה מפני פגיעות צד
כ-30% מהפגיעות העלולות להתרחש במהלך הנסיעה – נובעות מפגיעות צדדיות, התקן החדש i-Size בודק לראשונה גם פגיעות צד ואנחנו ב-BeSafe פיתחנו מנגנוני הגנות צד מוגברות, שמגנות בכ- 20% נוספים מפגיעות צד מעבר לתקן. שאלו אותנו על הגנות הצד.
6. תעקבו אחר ההנחיות
למושבי בטיחות שונים, הנחיות שונות.
כדי לוודא שאתם עושים שימוש נכון במושב הבטיחות, קראו תמיד את ההנחיות בהתקנה ובשימוש הראשונים, וכן אם אתם עושים איזשהו שינוי בשימוש (לדוגמא הופכים את כיוון ההתקנה).
תלמדו מהי ההתקנה הנכונה, אם אתם מקבלים עזרה והכוונה מאנשי מקצוע כגון יועצי התקנה מוסמכים, תשאלו שאלות ותלמדו מהם איך עושים את זה נכון, כדי שבפעם הבאה שתצטרכו להתקין, תדעו בעצמכם מה לעשות.
» למדריכים שימושיים וסרטוני הדרכה – כנסו
אנו, ב-BeSafe מקפידים על כל הסוגיות הללו כאשר אנו מפתחים את המוצרים שלנו. בקרו בחנות הקרובה המשווקת את מוצרי BeSafe וקבלו מידע נוסף על מבחר מושבי הבטיחות שלנו, בדקו, התנסו ובררו איזה מהם מתאים ביותר לילדכם ולצורכי המשפחה בצורה הטובה, הנוחה והבטוחה ביותר.
» לרשימת המשווקים המורשים של Besafe ישראל – כנסו
» צרו איתנו קשר